lørdag 14. februar 2015

Nye rundpinner

Har begynt å strikke Mariusgenser, og kjøpte meg i den anledning splitter nye rundpinner i bambus. Skikkelig nybegynnerfeil! Tenkte jeg skulle skrive litt om min dyrekjøpte erfaring. Mitt kjøp av rundpinner i bambus viste seg nemlig å være en skikkelig bommert.

Jeg satte ivrig i gang med strikkingen og knekk, der røk pinnen. Uff da tenkte jeg, dette ser ille ut. Ingen pinner, ingen genser ...

Pinnen knakk.
Kontaktet kjæresten til sønnen min og spurte henne om hun hadde en rundpinne av bambus til overs, noe hun hadde. Yes, lykken var stor! Jeg satte maskene over på den nye rundpinnen og var i gang igjen, men fiofff, der hoppet viren av pinnen. Her måtte det liming til så var jeg i gang igjen. Noen rader til så fiofff, der spratt viren av på den andre siden. Jaja, tenkte jeg, nå er i hvert fall begge ender fikset så nå får jeg vel da endelig strikket resten av bolen. Jeg strikket og strikket. Var godt i gang med mønsteret da viren hoppet av IGJEN. Er det mulig?!! 

Viren hoppet av 3 ganger.

Nå tok tålmodigheten min slutt. Ringte denne gang min søster og spurte om hun hadde en rundpinne i bambus som jeg kunne låne så jeg fikk reddet over arbeidet mitt på den frem til jeg fikk kjøpt meg tradisjonelle pinner av stål eller aluminium. Joda, det hadde hun da. De lå bare der og tok opp plass i hobbyboksen så det var bare å komme og hente dem. Så sagt så gjort. Jeg fikk litt krisepsykologi av søsteren min og fikk med meg rundpinnen hjem. Jeg trengte ikke å levere den tilbake igjen etter bruk, sa hun og lo.

Jeg satte meg ned i godkroken i sofaen og logget meg inn på det store internettet. Nå skulle jeg en gang for alle finne ut av dette med rundpinner. Fant fort ut at det var flere enn meg som hadde kapitulert når det kom til rundpinner av bambus. Pinner knakk, virer hoppet av, overganger mellom pinne og vire var lei å få maskene over og plastvirene var tråkke og seige å få maskene rundt på. Irriterende når man strikker, og ikke minst tidkrevende. Arbeidet blir jo ikke pent heller! 

Som et resultat av internettsøk bestemte jeg meg for å rekke opp hele mønsteret da det sto på nettet at bytting fra trepinner til stål/aluminium/plast kunne gjøre at glansen i garnet endret seg så fargen før og etter pinnebyttet kunne se ulik ut. Æsj, 7 cm måtte jeg rekke opp. 

Jeg tok igjen frem datamaskinen og søkte etter gode pinner. Det var et pinneslag som skilte seg ut når det kom til rundpinner og det var merket Addi. Ja vel tenkte jeg og bestilte meg disse pinnene i aluminium med det samme. La ved noen rundpinner av ukjent merke i stål også fordi de var så latterlig billige at jeg bare ganske enkelt ikke kunne la være å kjøpe dem. Så vil tiden vise da om de billige er like bra som de fra Addi, men det skal jeg teste ut på noe annet enn Mariusgenseren som jeg holder på med nå.

Addi Turbo Knit.
Har strikket litt på Mariusgenseren igjen, og gjett om jeg er fornøyd med pinnene!! Med       bambuspinnene måtte jeg dra garnet rundt, men nå sklir det så lett som bare det. Dessuten sitter  jeg ikke på alerten hele tiden, redd for at pinnen  skal ryke.

Billigmerke.
Hva er din erfaring med rundpinner? Er jo subjektivt dette med hva pinner man synes er bra alt etter hvor stramt man strikker, hvordan 
man liker å ha spissene, eller følelsen av hvordan pinnene ligger i hendene for eksempel. Men en ting er sikkert, pinnene skal ikke ryke sånn som disse rundpinnene av bambus har gjort, og jeg prøvde faktisk 3 ulike merker så det kan umulig bare være tilfeldigheter som gjorde at de røk heller. 
Strømpepinner av bambus derimot er jeg veldig fornøyd med! Var nettopp fordi jeg var så fornøyd med de at jeg bestemte meg for å kjøpe rundpinner av samme materiale. Neste gang skal jeg sjekke litt mer rundt på nettsider, blogger og lignende før jeg tar steget med å kjøpe.

2 kommentarer:

 1. Så fin blogg! Her kommer jeg til å kikke innom i ny og ne =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, skal prøve å få lagt ut ting og tang som jeg pusler med her innimellom.
   Veldig trivelig om du tar turen innom igjen! :)

   Slett